Bulut Depolama Nedir?

Cloud, Türkçede bulut olarak karşılık buluyor ve verilerin depolanması, işlenmesi ve iletilmesi hizmetlerini belirtiyor. Bu bağlamda bulut depolama nedir sorusunu internet üzerinde belirlenmiş olan alanda dosyaları saklama ve bu dosyalara internetin olduğu her yerden her zaman ulaşma hizmeti şeklinde yanıtlayabiliriz. Bulut depolama verilerin izin verilen kişiler tarafından kullanılmasına, güvenli şekilde aktarılmasına ve paylaşılmasına olanak tanıyor.

Bulut depolamanın sağladığı kolaylıklar

Her yerde ek veri alanına erişebilmek amacıyla oluşturulmuş olan bulut depolama, depolama için yerel fiziksel alan eksikliğini gidererek cihazlardaki depolama alanının boşalmasına olanak tanıyor. Cihazlar arasındaki veri aktarımının çok kolay ve hızlı gerçekleştiği bulut depolama sistemi, verilere ulaşmada zaman ve mekân bağımlılığını ortadan kaldırıyor.

Yedeklenen verilerin güvenliğinin en yüksek seviyede olduğu bulut depolamada depolamanın yanı sıra çoklu yedeklemenin ek maliyeti bulunmuyor. Bu da maliyet bakımından avantaj sağlıyor. Bir başka ifadeyle bulut, potansiyel olarak güvenli sonsuz olan bir alan sağlıyor. Bulut depolama ihtiyaçlara uygun şekilde ölçeklenebiliyor. Bu sayede süreçlerin yönetimi kolaylaşıyor.

Bulut depolama hizmeti almak isteyen işletmeler genel bulut, hibrit bulut ve özel bulut olmak üzere üç model üzerinden seçim yapabiliyor. Pek çok şirket veya uygulamanın birlikte kullandığı veri merkezleri genel bulut, şirket güvenlik duvarı arkasında korunabilen depolama hizmeti özel bulut, genel ve özel bulut hizmetlerini birleştiren hizmet ise hibrit bulut olarak adlandırılıyor. İşletmeler, tüm belge ve verilerini yedekleyebilen ve süreçleri zaman ve mekândan bağımsız yönetmeyi sağlayan bulut tabanlı çözümlerle birçok avantaj elde ediyor. Kağıtsız ofis sürecine geçmek isteyen işletmeler bulut doküman yönetimi ile başlangıcı yapıyor.
 

1,0 Puan ( 1 kullanıcı)

Yorum Yapın

Ad Soyad *
Firma Adı
Yorumunuz *
Güvenlik Kodu *
Güvenlik Kodu
Loading